Att hålla rent i hemmet

Hej bloggen! Det är så man säger här i bloggsfären va?

Jag har tänkt en hel del på senare tiden kring hur jag städar och tvättar här i hemmet. Det är otroligt hur mycket kemikalier som går åt varje gång jag moppar golvet och använder en liten droppe rengöringsmedel. Jag har aldrig riktigt tänkt på att några droppar rengöringsmedel eller såpa kan ha en betydande inverkan på vårt klimat, men jag läste häromdagen i Råd & Rön att vi bara i Sverige gör av med uppåt 20 000 ton såpa varje år. Det sjuka är i alla fall att man ofta inte ens behöver såpa för att göra rent.

Jag har undersökt detta lite närmare och på ångtvätt.com skriver de att du med en ångtvätt kan komma väldigt långt i ditt städande utan att använda några kemikalier alls, helt galet! Det finns några olika tillverkade av ångtvättar i dagsläget och Kärcher verkar vara det självklara valet för många hushåll, andra alternativ är Nilfisk och Andersson. En viktig sak att komma ihåg när det kommer till ångtvättar är att den har flera olika användningsområden. Du kan exempelvis använda den för att göra rent golvet, men även göra rent fönster och kakel i badrummet. Äntligen har jag ett tillförlitligt redskap när jag ska få bort kalket i fogarna i duschkabinen.

Skulle det I annat fall vara så att det endast är golvet du vill göra rent på detta vis finns det ett alternativ som heter ångmopp. Då kan du till en rimlig prisklass få en riktigt bra. Anledningen är att det finns några fler tillverkare av dessa så priserna kan pressas. Nu har jag babblat på ordentligt om ångtvättar och städning, faktum är att jag ska iväg och träna nu innan jag måste fixa middag.

I nästa inlägg kommer jag ge dig lite tips på vegetariska recept du kan laga mitt i veckan. Ha det fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 6 =