Belugabolognese

God morgon bloggen!

Idag är det en bra dag får jag säga. Det är lucia och mörkret har lagt sig över ett snöbelagt Stockholm. Jag sitter och äter frukost och tittar ut genom fönstret och ser små barn gå med sina föräldrar till förskolan för luciafirande. Jag ser att de har tomtekläderna på sig och mina tankar förs direkt tillbaka till 1998 och jag stod och skakade bakom fröken när det var dags för hej tomtegubbar. Så blyg ett barn kan vara.

Precis som jag skrev häromdagen tänkte jag idag ge lite tips på en vegetarisk rätt som jag har fått upp ögonen för. Det var för några månader sedan när jag började ägna mer tid åt vegetarisk matlagning. Anledningen var att jag började träffa en tjej som åt vegetarisk mat varje dag. Innan jag började äta mer vegetarisk mat älskade jag köttfärssås med spagetti (jag gör det fortfarande). Ett riktigt bra veggo-alternativ är då att göra bolognese på belugalinser! Det är en väldigt enkel rätt och du behöver i stort sätt samma ingredienser som till en köttfärssås.

Börja med att bryna på gullök och vitlök till de blivit lite mjuka. Ha sedan i lite tomatpuré samt belugalinserna och rör om innan du har i ett paket med krossade tomater. Ha i en skvätt vatten för att få lite mer sås samt någon matsked creme fraiche för att få lite syra till såsen. Krydda därefter efter behov. Jag brukar tycka om att ha i oregano, timjan och basilika (utöver salt och peppar). Om du har det hemma så är det också gott med en skvätt rödvin. Jag brukar ha i detta redan när krossade tomaterna kommer i. Låt detta koka under lock ca 30-40 minuter och koka sedan pasta enligt anvisningarna på paketet. Är det så att du vill dryga ut såsen med någonting mer så är champinjoner fantastiskt gott att ha i denna typ av såser. Avnjut maträtten med någon du älskar och om det känns rätt så kanske även med ett gott glas rött? Det är kanske exakt detta jag ska göra ikväll efter jobbet.

Vem kunde ana att vegetarisk mat kunde vara enkel och framför allt så GOD!? Jag gillar verkligen detta format med bloggar, jag kan skriva allt jag känner för och hoppas att någon vänlig själv kanske läser och tänker till. Har du någon idé kring vad jag ska skriva om härnäst? I sådant fall tycker jag att du ska höra av dig till mig!

Hejsvejs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 2 =